gabkin

...jsem smutnej
» autor: gabkin
» archiv Básně / Ostatní
... což bych po dovolené v podstatě neměl být. Jenže stačila chvilka po 14-ti denní odluce od literu a smutek se dostavil s prvníma vzkazíkama tady.....
(a teď se již dopředu omlouvám za pravopis.... mám taky prázdniny)
nevím, co se tady dělo a v podstatě je to i jedno, jen se potvrdilo ono známé... kdo chvilku stál... již stojí opodál. No tak stojím a přemýšlím. Tedy spíš píšu. Možná i na dlouho dobu naposled. Ne lidi, nekončím, jen nemám sílu na to zabývat se tím tady. Nechci si kazit léto, zvláště po týdnu v Počátkách. Byl jsem na táboře s rybaříky ze Sušice..... možná posledním. S Petrem jsem domluvil podzim, pečení kejty v pátek... rybí polévku s paní Tomandlovou, poté, co jsem ochutnal.... a se mnou celý můj rybářský potěr ze Sušice.
....skáčou mi myšlenky, co? No to se stává, když člověk najíždí do normálu po dovolené. i když to zrovna dovolená nebyla... 15 parchantíků, ale i kouzelnejch čistejch duší, kteří si odnáší kromě cen i pár rad do života. Jako že vztek je na hovno. V životě i na rybách.
Že pravda sice nevítězí, ale mezi rovnými lidmi se cení,
že platí ...jaký si to uděláš – takový to máš!! (na rybách dvakrát).... no a v neposlední řadě – dáš li dneska na místo – půjdeš zítra najisto (s tím jsem je sral dost).
Přece se v téhle úvaze nepřiznám, že mi hlava bilancuje.... jak moc jsem přispěl k zahnojení Literu – té modré oázy – , jak moc jsem byl vzorem pro boje v DF.
Jak si přehrávám tváře modrých přátel a vzpomínám.
Ne, nemám sil a času nazbyt.... já si počkám do Počátek,
ono u talíře s pivkem to pochopím líp. Bude se stačit podívat do očí... jak budou zářit při slovu Liter.
Prostě jedno období končí a druhé začíná. To se v životě stává. A já budu chudší a bohatý zároveň. Něco ze mě zmizí a udělá místo novým věcem. Snad Zuzka pár kontaktů na modrásky má, já taky vím, kde jsou ty dveře za kterými se kdykoliv objeví ruka ke stisku (nebo náruč k obejmutí) lidiček, co mi bylo ctí potkat a snad i oni ví, na které chatě stačí hodit flašku se vzkazem za plot..... vždyť v mizerných situacích se to tak na moři dělá.... a my jsme tady v modrém moři. Tedy prozatím. Tak štastnou plavbu a vítr do pachet... litere. Plavil jsem se v tvých vodách rád.
I ty přístavní hospůdky při srazech byly příjemný.
Tak ahoj.... tak se zdraví námořníci.... ahoj v Počátkách, já si přes léto dám soukromou plavbu s
Navire, je čas na její verše, jako nejlepší rozloučení se starým dobrým modrem.... . Občas se zkusím připojit, ale k zastižení jsem i na Psancích... tam mám svojí jeskyni také.
.... A chci vidět v Počátkách Vaše rozesmáté tváře s dotazem, co je s tebou? .... Stárnu kluci, jsem astmatik a nějak hůř rozdejchávám změny... tak hezké léto.....(a pak holky jsou přes léto nejhezčí.... tak co bych tu dělal).

________________________________________________________
a pod čarou jeden velký dík za éru starého literu... Čubas díky...... nic nezálohuji, svůj otisk v almanachu do rakve mám. Ještě jednou díky Tome.
» 09.07.2011
» komentářů: 13

» 09.07.2011 - 11:50
M.arek:
My dva máme před sebou to slíbené pivo a Říp, na to se těším neskutečně a na to, že si pořádně popovídáme-minimálně do rána
» 09.07.2011 - 12:05
whiolet:
Tolik smutku, ale proč vše zahodit? Nechci při novém literu být a zjistit že polovina dobrých pisílku je najednou pryč :/
» 09.07.2011 - 12:52
bameka:
Gabkine, asi takhle: Ne násilím, ale mírně,
ne mečem, ale pluhem,
ne krví, ale prací,
ne smrtí, ale životem k životu -
toť odpověď českého génia,
toť smysl našich dějin
a odkaz velkých předků. T. G. Masaryk Jinými slovy: Jsi svůj a takové lidi Liter potřebuje.
» 09.07.2011 - 20:12
Snad tentokráte Počátky vyjdou... škoda těch odchodů
» 09.07.2011 - 20:32
Siorak:
Chjo, brácho, ty jsi na těch rybách nějak moc přemýšlel, moje mozkové hobliny to neberou.
» 09.07.2011 - 23:16
zvířenka:
Jsem cizák, jen takový zviřátko,vínem jsme se nikdy nepokřtili,ale stejně,velmi důvěrně jsi mi klepl hřebíčkem do (rakvičky:-))myšlenek...zůstat a přihnojit “ modly“ 21. století?
Odejít?
Je nová verze kompromis nebo past?
Čert ví..je to jak na pokraji zhroucení intenzivního vztahu...jít si to hodit nebo to řádsky zapít, počkat až to přebolí a pak znovu vyrazit na lov?
Hmmm...
Zůstat uprostřed kyselého deště zásaditý vyžaduje odolné pH.
Bejt pěkně Hustej.
Hezký prázdniny.
» 10.07.2011 - 17:37
Cecilka:
Chi, jen si dej odpočinek
však seš taky starší pán P,
ale básničky, Gabkine,
silná droga, víš to sám...
nevydržíš dlouho v koutě
(malinko tě přece znám)... ;oP
» 11.07.2011 - 20:21
Jiparo:
Netušila jsem, že Tě moje oblíbená píseň tak rozhodí .
» 14.07.2011 - 16:10
Noc17:
Ahoj...rytíři ...užij si léto a ryby ..a snad v Počátkách na viděnou jestli už se konečně rozhoupu...nebo v prosinci v Kameni slibuju, že to bude o víkendu..pro Tebe i Štěpinu:)
» 19.07.2011 - 08:45
kasparoza:
Brácho co by na to řekl Merle, přece nehodíme flintu do žita, no ne? Koukej se ozvat. Pá
» 19.07.2011 - 22:03
mamina:
MÁM TĚ RÁDA ... co říct víc ...
» 24.07.2011 - 12:43
PIPSQUEAK:
Osobité dílko, moc se mi líbí...*:)
» 03.08.2011 - 12:19
strawbery:
že by ustejskaná duše...15 parchantíků dalo vzpruhu...ale 46 a stárnu...to mi nesedí, tak krásné léto a hodně zážitků...
Předchozí: Finanční poradce | Následující:

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.