Chvála plastu

aneb .... zpráva z povodí Otavy.
» autor: gabkin
» archiv Básně / Ostatní
Jo nebýt plastu, byl by život těžkej. To už je nad mraky jasný. Ono to tedy bylo jasný i pod mraky, ne počasí, ale ten plast.... . Von tedy nezahřeje, ale uchová v suchu, pokud tedy není moc těsnej.... a nerosí se jak..... řekněme petka piva... abychom byli stylový.
Ono zas nemůžu od začátku proti plastu brojit, když ta kánoe, umožňující mně pohled v opačném směru.... tudíž na břeh byla od přídě k zádi jeden velkej kus plastu. Plastové byly i pláštěnky.... ale ty normální vodák neuznává..... protože konec konců jede tu vodu právě pro přímý kontakt s vodou.
Ale nechme řečí o počasí, déšť je jen voda z jiné strany, než kam dáváme pádla. A vítr.... ten je v zádech příjemný..... a stejně byl menší než ten předchozí...... protože ani neohýbal stromy..... tedy ty zbylé... ty ostatní na nás vytrkovaly...... kořeny! ležely si v pohodé na louce a myslely si něco hodně sprostýho o regulaci toku.
Ty, co s sebou praštily do vody.... tak ty jsou příčinou této literární práce. Co kus – to vánoční stromeček..... dokonale ozdobený všemi různými druhy plastu.... i do barev celkem baravně laděného.
Zajisté si mnohý řekne.... si vodáci dělají sami bordel
a někdy má i pravdu, ale já měl ten čas... projíždět si ta smetištní zákoutí a pozorovat jejich obsah.
Ono to tedy při přesunech auty... nebylo v pangejtech o nic lepší... ale nebylo to tak pohromadě.
Je tedy pravda, že o stupeň lepší pivo = o stupeň lepší zábava, nakonec i to, že ta petflaška s kozlíkem je skutečně povedená..... ale jako se vším.... co je dobrý sluha, nemusí být dobrý pán.
ANO, je doba plastová... a já proti plastu nemám nic. Jen až se bude vracet i poškozená lahev oproti záloze... budu ho mít ještě raději. Zatím si ho moc k tělu nepouštím. To jen má žena ..... a ten laminát je stejně takovej divnej plast.... drbe se to o kameny....
jen ten MOIRA... ten se jí vetřel do přízně.
..... zatímco já bojoval proti používání plastů – konzumací nápojů ze skla.
» 31.07.2011
» komentářů: 6

» 31.07.2011 - 21:46
hloubavá:
Hele, z čeho se bude dělat plast, až dojde ropa?
» 31.07.2011 - 21:49
gabkin:
přece z ropáků.... těch bude ještě dost, při tom hospodaření tady...
» 01.08.2011 - 21:30
hloubavá:
Tak to leda! To budem velmoc!
» 02.08.2011 - 23:36
Siorak:
Tohle není moc známo většině lidí, ale každý rybář, co chytá na řece to zná velmi dobře. Z každé návštěvy u Odry tahám sebou jednu igelitku značkaných PET lahví. Nedaří se mi nikdy odnést vše, to by jen z loviště bylo natřikrát.
Působí to děsně. Voda skutečně vynáší PETky na určitá místa a v zákrutách toku a na spadlých stromech se koncentrují.
Ještě jeden fenomén. Ve vysoké trávě „pracují“ podle změny teplot. To znají skuteční rybáři, co chodí brzy ráno (když se otepluje) a pozdě večer (když se ochlazuje). Panenskou přírodou se ozývá „lupání“ jak se PEt-ky roztahují nebo smršťují když se v nich ohřívá nebo ochlazuje vzduch ...
» 05.08.2011 - 22:52
zvířenka:
Žjóva!to je Parádně Ekologické Téma!
Tak já taky s pravdou ...prodávám plastová okna! Uff,až jsem se orosila..a co se týče rekapitulace plastu v mém životě...Jsem MOIRAvanka a živím si své náročné koníčky ihahá prodejí (mimojiné i) plastových oken! To je doznání..až jsem se orosila..UFf...jak ta láhev..ale petky z lesa taky nosím...
Díky,Gabkine...třeba to ty kořeny ale těší, že mají barevně i materiálově odolné ozdůbky ...a nezapomeň ..
Plast-slast! Ehm..nebo to byl chlast????:-))
hííí
» 07.08.2011 - 19:57
kasparoza:
V severských zemích se plasty nejen reciklují, ale přesně jak si přeješ i zálohují a lahve se mohou až 25x otočit. Ale jinak je pravda, asi by stálo zvážit kde jseou plasty nutné a kde je to pouze pohodlnost nás lidí ...
Předchozí: K svátku | Následující: Letní mráz
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
online
Květka Š. [1]
nováčci
intuista
narozeniny
Gándhí [8]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.