Až se zima zeptá...

a nebo taky – úvaha o všem
» autor: gabkin
» archiv Básně / Ostatní
Až se zima zeptá – ti statečnější z nás ji odpoví.
Já ji třeba mohu zodpověďně říci – flákal jsem se na literu. A místo toho jet dělat dřevo jsem byl třeba...
...tady.... Ožebračování lidí exekutorem – státem i nadále POVOLENO!
Aťan Úvahy » Politické, o politice
Anotace: Tomio Okamura se sice odmítá v Literu zaregistrovat, proto mu případné ST posílejte poštou. Tohle opravdu stojí za úvahu...

-tuhle úvahu jsem nakliknul mockrát, protože jsem se zájmem sledoval debatu. Proto má třeba na nehotovém dřevu v lese dost výrazný podíl. (Pro rejpaly: mě sem netahejte, já se zánětem v zubu stejně do lesa nepůjdu.)

Tahle úvaha mně totiž dala v poslední době nejvíce z toho výběru modra. Zodpověděla mi mnoho nepoložených otázek a to je opravdu přínosné. A dopředu se omlouvám, pokud se někdo mém psaní pozná, nebo je jmenován... já to tak myslím. A svoboda psaní mi nebrání tady vyslovit svůj názor.

Ono otevírat liter s tím, že sem člověk zas přidá svoji stopu tvorby.... to se nedá pořád. Někomu skutečně ta doba strávená tady něco dá. Mně třeba všdomí, že se sem nedá dát už vše. A ono i čtení tady je přínosem, pokud tedy něco najdu. S mým klíčem na dílka – že totiž zajímavý název + anotace... dílko prozradí -,a pak taky ...o lásce... to vyřadí, si mnohdy moc nepočtu.
Lidičky z oblíbených.... což je má šperkovnice.....no řekněte... kdo se denně hrabe v pokladech?. Tak zbývají úvahy, tam se pozná mnohé. Alespoň Já (ze vsi) si tam chodím rozšířit obzor a mnohdy hezky povzdechnout.
Tak jako v té zmiňované.... celkem srozumitelné sdělení Okamury se pak rozjíždí do různých úvah, osobních kontaktů a samozřejmě poučování.... a to je to zahnojování literárního serveru.. o kterém jsem již psal. A nějaké reakce a odpovědi jsou mi v tomto směru již zcela jedno. Věčnými odkazy na svůj blog, mi to Vlasta znechutil už dost. On, kdo si chtěl cestu do diskuzí na jeho blog najít, ten ji našel a jinak je to neustálé zviditelňování, co mne rozčiluje. Co mi na tom baví je to, sledovat ten pomyslný klub lidiček, co Aťan nemusí, pro nesouhlas s ním. Jinak pro mne je to jiná řeč, Okamovi rozumím a pro zajímavost...i další z vesnice..... přepapouškování.... už ne. S názory Sia se ztotožní snad většina slušných lidí.... to dobré mělo zůstat, to špatné pryč..... a také jeho příspěvky ukazují (brácho promiň) to, co je třeba pro diskuzi s masy.... intelegence a ovládání svého EGA..... lidově umění komunikovat s masami .... mluvit jednoduše. A na to má jen někdo. Ostatní diskutující se buď drží tématu, nebo odbíhají podle svého naturelu, nebo vědomostí. Je mi zcela jedno, kam jsem zařazen, ale já mám rozděleny diskuze na dvě kategorie..... diskuze na místě a diskuze odtrženy od života..... a ty by se měly dít na těch úrovních, kde jsou něco platné. A snahou národních buditelů by mělo být tlumočit jejich výsledky, ne nás tam všechny tahat. (Vlasto promiň, i já mám právo tady prezentovat svůj názor). Nezamlčitelnou pravdou ovšem je, že díky diskuzím tady, jsem se mnohé dozvěděl. A možná i lidé, kteří stejně tak jako já, na to v práci nemají čas a v životě doma také ne..... nebo chuť, to už je jedno, výsledek je stejný. Na druhou stranu, kdyby bylo skutečně více kvality v dílkách... neběhal by člověk tak často koukat, co tam zas blbnou..... v politice.
Pravdou je, že ve svých 45 jsem si již stanovil své priority a můžu o nich nerušeně snít. Protože stávající život člověka v ekonomické kleci, mi realizaci neumožňuje. Asi jsem línej, nebo blbej... ono to vyjde na stejno – své plicní potíže jsem si přivodil omylem, že prací se dá zbohatnout. Doba postoupila, já ve zmoudření taky. Ekonomické zhodnocení mé pracovní snahy,
život umožňuje, takže jde o to jen nevnímat mříže a naučit se dělat rychle právná rozhodnutí.
Za odměnu si pak (místo odpoledního spánku) mohu chvilku modrat. No a divte se.... že mně k neradosti, přes den, pak přibývá i ta z literu. A to jedem stále postaru... ale zaplať pánbůh.... jedeme.
Tahle úvaha byla avízovaná jako úvaha o všem, a taky to je.... až člověk dospěje do stádia, kdy se stává přátelství, zdraví i život sám ..... je to pak o všem.
Pokud ti život nedává pocit štěstí,(nebo ho neumíš vnímat) – pak jsi měl LITER. A pokud to ztrácíš tady,
....... mnohý již nechce hledat. Mě ještě radost čeká, já si dám Počátky IV..... a snad bude líp. (žena již hlásí 35 osůbek teď).
Češi jsou mistři v tom dělat si ze všeho srandu a popravdě – může být i hůř. Na druhou stranu – může být i lépe a svatou pravdou je – to záleží na nás. Jak to půjde dál – to ukáže život sám.
» 20.08.2011
» komentářů: 15

» 20.08.2011 - 10:09
Aťan:
Víš dobře, že bych se u tvého dílka neozval, pokud by zde nepadlo moje jméno, natolik mně slušnost velí. Moje motivace setrvávat zde na Literu a šířit (podle mne) zajímavé články i na svém blogu Aťanova zásuvka už byla nejednou vysvětlována – mám tušení, že se letos zopakuje rok 1989, a držím palce, aby to následně nedopadlo stejně bídně, jako tenkrát. Budu v rozšiřování (podle mne) důležitých článků pokračovat, i kdybys mě tady umyl hlavu X-krát. Se srdečným pozdravem Míru zdar – Aťan
» 20.08.2011 - 10:11
Aťan:
oprava: kdybys mně
» 20.08.2011 - 10:27
Aťan:
Ještě otázku: na Literu je 8893 autorů, nutí tě někdo násilím, abys klikal na Aťana? Jestli ano, tak ho pošli do pr...
» 20.08.2011 - 12:13
gabkin:
odpověď na otázku – nenutí Vlasto, nenutí.... a z textu je patrno, že tam chodím dobrovolně, neboť jak je v textu psáno.... mně to i mnohé nové ukazuje. Nepíšeš tam sám do politiky a rovněž u tvých děl jsou komenty jiných, které mě zajímají. Mnohdy mi dají více, než samotná úvaha.
Třeba to ber, jako .... to je mi zcela jedno.
Jen jsem vyslovil, co mi na mysl přišlo a upřímně – už jsem naprosto v klidu, při tvém nicku. Jsi pro mne mrtvý muž – čest jeho památce. A to je taky jediná odpověď, co ti sem dám.
» 20.08.2011 - 19:34
Aťan:
Jsem pro tebe mrtvý muž, ale veřejně o mně žvanit ti nevadí. Proč já nemám potřebu o tobě veřejně psát? (uvažuj o tom)
» 20.08.2011 - 22:26
PIPSQUEAK:
Osobité dílko...*:)
» 21.08.2011 - 08:29
...po dlouhé době jsi promluvil přímo z duše, tedy alespoň mě... „Pokud ti život nedává pocit štěstí,(nebo ho neumíš vnímat) – pak jsi měl LITER. A pokud to ztrácíš tady,
....... mnohý již nechce hledat“ a také že doba, kdy zde lidé dávali své srdce do dlaní už dávno není, možná ani nikdy nebyla...jen jsme si ji možná vysnili
» 21.08.2011 - 14:55
Siorak:
Brácho, co je? Jsi nešťastný ze života? U tebe bych tomu nikdy nevěřil. Podle mě kecáš, jsi pozitivní jak + na monočlánku a silný chlap se smyslem pro humor.
Jinak dík, že ses zmínil. Ani jsem z toho nepochopil, jestli toho ega mám málo nebo moc. Obojí je totiž pravda, jak se tak sám sebe vidím. Primárně asi spíše málo. Ale promlouvat k lidu rozhodně neumím, to jsem si jist.
Liter mě stále baví, i když sleduju, že staří známí (i já) poněkud polevují v aktivitě. U mě je to dáno jednoznačně tím, že chodím na ryby. Nějak mě v té přírodě nenapadají žádné myšlenky, čistím mozek od sraček pochytaných v životě. V pondělí 66 a v pátek 54. Jistě víš, o čem mluvím. Jsem připraven jít někdy s tebou, pokud budeš mít čas a náladu. Jinak Počátky to samozřejmě jistí.
» 23.08.2011 - 13:09
strawbery:
a bude líp... jak říká Smoljak na každé štaci, záleží na nás, na Vás, nestačí se modlit Zdrávas...
» 23.08.2011 - 20:18
Žqáry:
Dear,
hele nejsem ani těhotná ani nerodím, čímž jsem velmi pobavila Bambulku, takže... dá-li nebe potěším v Počátkách Zuzku i tebe!:-DDD
» 24.08.2011 - 10:20
zvířenka:
Hej,tady zase mimoza...chvilku tady člověk nečenichá,pak si něco otevře a...už se zase někdo hádá,pere,osočuje...asi potřebujete něco fkuse řešit,že?
A já si myslela,že chlapi si daji pár facek,pak to zapijou a basta! Se fakt nestačím divit..
No neva, nemíchám se,zůstávám nestranným pozorovatelem,co mu je tenhle divnej stav prostě jen líto..
Anebo?
Jděte ....................na ryby ,hoši...
» 24.08.2011 - 22:42
...no a přestańte zlobit, mějte se rádi
» 25.08.2011 - 20:28
Petr Hanka:
Okamura je někdy Okachmura, ale tak nějak opravdově, dokáže naprosto přesně vystihnout a pojmenovat jevy a hlavně se nebojí. Politici vše okomentují tak, že odpověď se hodí úplně na všechny strany. Jsou to nejchudší lidé na planetě. V našem věku Gabkine už tak nějak přehlížíme blbce, se kterými jsme se dříve prali, a na druhou stranu je nám jedno, jestli nás za ně někdo druhý označí. My už přece víme, že nejsme středem Světa, ale že máme velké štěstí být jeho nepatrnou tečkou. A přesto cítíme obrovské bohatství...
» 26.08.2011 - 23:36
Petr Hanka:
A ještě přídavek-koment k mé drvoštěpařině:
Komentáře » ZAHRADNÍ KÁVA Ano. Ale jak píšu, je potřeba vidět obojí. Ale nejen vidět. Otázkou je, není-li už pozdě. Když čtu Tvůj pseudonym, napadá mne muž, který snad ještě neztratil čest samuraje a rozum Tomáše Bati: Tomio Okamura.
26.8.2011 20:50 | Petr Hanka
.
Taky vidím spíš to, jak máme krásnou přírodu, než jak jsou tu lidi na sebe hnusní... Asi je to hodně o tom, jaký člověk je a o jeho volbách, jako všechno. Mimořádně krásná, ST
26.8.2011 19:16 | Matsuyama Tatsuko-chan
» 04.09.2011 - 07:42
hloubavá:
Tedy, Gabkine, tahle úvaha je v pravdě ďábelská! Ale líbí se mi odshora až dolů (překvapivě)! )
Předchozí: Do ruda | Následující: Vědma

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.