22 let?

........je mi smutno......jsem hrdá na svou zem jen nevím jestli k tomu mám ještě důvod......
» autorka: Jezabel
» archiv Básně / Láska
Donucena sytémem
rozlišovat lidi
ne podle skutků
ale podle barvy kůže

bojím se o tu svojí vlastní

někdo je „chudák“
a vlastně všechno může

druhý dostane od státu pěstí

jednomu jsme nuceni
odpustit všechny chyby

druhý dostane nejvyšší trest

a ač se nezastávám zla
v tomhle vážně něco smrdí

a z mé země místo matky
stává se „bílý“ pes
» 20.10.2010
» komentářů: 23

» 20.10.2010 - 11:00
Mbonita:
jak ti rozumím..
» 20.10.2010 - 12:49
labuť:
Snad ještě lepší zítřky nastanou
A ti, co si to zaslouží
po h... dostanou
» 20.10.2010 - 13:44
P.Z.:
Je to smutné.
A o klukovi co šel v Krupce po kolejích ... se mlčí.
S.T.
» 20.10.2010 - 13:55
Siorak:
Ano, k tomu ncd ...
» 20.10.2010 - 14:06
Otrik:
Plně souhlasím s každým slovem!!!
» 20.10.2010 - 14:25
nejsembásník:
taky jsem včera při zprávách nevěřila vlastním očím ...
» 20.10.2010 - 19:35
Zasr. romantik:
Já si myslím, že dostali málo. A teď mne bijte.
» 20.10.2010 - 22:44
Psavec:
Málo by dostali, kdyby byly všechny násilné činy jisté menšiny také trestány mnohem přísněji. Krom toho, tahle mediální masáž není také v rovnováze. Kolik se toho zveřejnilo o tom chlapci, kterého málem Romové utloukli, kolik bylo v televizi o případu Pačan, Horvát a policista Barkći, kteří bili muže násadou od lopaty a pokusili se mu vypíchnout oči. Výroky „bílá svině“ nejsou prý rasistické. Dostali čtyři roky a po odvolání jim ještě rok ubrali. Neschvaluji jejich čin, ale neschvaluji ani dvojí metr, který napětí ještě vyhrotí.
» 21.10.2010 - 01:08
Špáďa:
Ani pole graviatční není zcela homogenní, takže i rovnoramenné váhy mohou trochu kecat, ne však zas tolik...
» 21.10.2010 - 05:57
Lucie Teru:
Pro Psavce: Tak přesně takhle jsem to myslela. Pro Romantika: A k čemu to bude dobré? Odsoudit mladý blbý kluky na 22 let? Změní se něco? Myslím že se situace jenom zhorší, a že by se spíš měl řesit prvotní problém. Tenhle případ je bohužel jen smutnou ukázkou toho jak tady fungují soudy a média. A je jen výsměchem rodinám obětí, které někdo záměrně zabil a dostal za to třeba tři roky. Já se jich nezastávám, to co udělali je špatné, ale 22 let? To je přehnané. A bohužel kdyby to bylo obráceně tak takový trest vynesený nebude. A věř, že když bydlím v Chebu mám s cikány (nevím proč jim to tak vadí tohle slovo má svojí dlouhou historii)své zkušenosti, a neříkám že všichni jsou špatní znám hodně slušných a pracovitých lidí, ale bohužel národ se vždy posuzuje podle většiny. A bohužel mám pocit že náš stát vede politiku rasismu naruby. Přiznávám se já jsem rasista, jestli se takhle dá nazvat člověk který odsuzuje stejným metrem špatné činy skrz paletu barvy kůže, ta totiž není vůbec důležitá.
» 21.10.2010 - 06:04
Lucie Teru:
Jenom bych ještě chtěla dodat, že tohle je samozřejmě můj pocit a můj názor, a že každý má právo na svůj vlastní, takže Romantiku já tě kamenovat nebudu jen s tebou nesouhlasím.
» 21.10.2010 - 08:26
Otrik:
Nemáte pocit, že tohle se mnůže stát, jen tady v tomhle divném státě? Připomíná mi to hon na čarodějnice.
Nesouhlasím s tak vysokými tresty a jsem zásadně proti nim! Je mi z duše odporné i to, jak se v této zemi posuzuje trestný čin podle toho, k jaké se člověk hlásí oragnizaci, či rase.
Já osobně si Cikány připadám, být už mnoho let ohrožován, diskriminován a utlačován.
Tyto tresty jen dokazují to, že právo a spravedlnost jsou v této republice na špatné straně.
Trest si ti pitomci zaslouží, to jistá věc.
Ovšem, odsoudit mladé lidi k 22 letům vězení, se rovná trestu smrti. .
» 21.10.2010 - 23:26
Zasr. romantik:
Stále si myslím, že dostali málo. A to se na to nedívám rasistickýma očima. Za krádež bych sekal ruce, za pokus o zabití bych zabíjel. Bez rozdílu barvy. Jinak nás za třicet let budou ovládat už jen gauneři a zločinci. Dívám-li se pozorně na politiky, ubral bych na předpovědi patnáct let. Vy všichni, co se vám to zdá moc, si zkuste představit, že se ti „hošani“ pokusili upálit vaše dítě. Budete si stát i nadále za svým názorem??? Nebudete! A tím, že budou zavřeni dvacet let, budou chráněni před mstou. Já být na místě rodiče, střílel bych!
» 22.10.2010 - 05:47
Lucie Teru:
Ano pokud to bude stejné na obou stranách.......pokud někdo za skoro stejný čin dostane podmínku a někdo 22 let je to s podivem. A nejpíš si neuvědomuješ jak silná je tohle zbraň. Aby se za chvíli nezavíralo za křivý pohled nebo nevhodnej text písně. A promiň nemůžu to posuzovat z pohledu „vaše dítě“......já bych své dítě vytáhla z hořícího domu jako první ikdybych u toho měla umřít.....oni dali přednost televizi. Nechci se s tebou hádat. A pokud bude pro každého stejný metr řeknu ano zasloužili si to. Ale on bohužel není a já to vidím kolem sebe každý den.
» 22.10.2010 - 05:49
Lucie Teru:
A mimochodem co msta těch kterým ublížil otec Natálky....a někomu asi ublížil když měl být ve vězení, ne?
» 22.10.2010 - 10:24
Zasr. romantik:
Lucinko, nerozmělňuj debatu. Jen jsem napsal svůj názor. Naštěstí nejsem soudce. U mne by totiž neměli šanci, jako oni nedali žádnou šanci těm uvnitř. Byl jsem popálený a vím, o čem mluvím.
Nikde jsem však nemluvil o souhlasu s tím, že někdo za podobný čin dostal malý trest. Přiměřenost ve všem. Za malé provinění smrt, za velké taky. Proč stejně? Neznám totiž větší společensky přijatelné potrestání, snad max. popravit vícekrát. ))
Začínám litovat, že jsem se zapojil do nic nepřinášející debaty. Máme soudy a opravné prostředky. Uvidíme, co naše justice ještě dokáže. Třeba jim nakonec vyplatí odkodné. :-Ó Každému, co jeho jest! Každému po zásluze! Pán Bůh to řídí dobře! Pravda je jenom jedna! (a tu mám já!) ))
» 25.10.2010 - 08:21
pamp_elka:
ano, když si představím, že by uvnitř bylo mé dítě...A čtla jsem i od onoho kontroverzního poradce Jocha – nechceme, aby si občané České republiky házeli do ložnic dětí bomby...a to je podle mne správnej přístup. Otázka možná zní, jakým metrem se u nás měří za zničení lidského, a dětského zejména, života v jiných případech. Těch 22 let se nám možná zdá hodně v porovnání s aktuálními tresty za vraždu...
» 25.10.2010 - 09:38
Dračičák:
Také se mi tu nelíbí moc věcí. Ty tebou popsané patří mezi ně.
Člověk člověku vlkem.
» 25.10.2010 - 10:38
Lucie Teru:
To pampelka: Ano já to takhle ale myslím. Trest si samozřejmě zaslouží je špatné co udělali. Ale přímo úměrný tomu jak se trestají jiné činy. Takže ano klidně 22 let pokud se takhle bude trestat i třeba vražda vlastního dítěte a hlavně pokud se nebude brát ohled na rasu či příslušnost v nějaké organizaci. Ale pokud někdo málem přizabije malého kluka a dostane podmínku protože je romské národnosti a jiný za vlastně skoro stejný čin dostane 22 let není to správné. Takže pro upřesnění ano já ty kluky odsuzuju udělali špatnou věc, ale jejich trest není přímo úměrný trestům které se v téhle republice dávají.
» 25.10.2010 - 12:16
carodejka:
Krásné a výstižné, je to možná tím, že na místech nejsou ti správní lidé, stále se u korýtek drží stará prasátka, proto dělají binec.Často se ptám, kam se ten svět řítí, pod rouškou lži podvodů a zloby. Věřím v dobro v lásku a také v to že všichni ti dobří lidé, umírají brzy a ti lumpové zůstanou, možná i to je, nebo bude jednou zasloužený trest až zůstanou u prázdného koryta zničené země. Jsem ale optimista a doufám že se to nestane a že dobro a rozum zvítězí.))
» 26.10.2010 - 15:49
jehlaspichlas:
Jo, problém je v tom, když do vlády dosadíš debila,
který rozumí pouze pojmu ekonomika. Kašle na bandu
odborných poradců a řídí se tím, co vyčte na internetu.
» 08.11.2010 - 12:21
šuměnka:
naprostý souhlas
nevadí mi jakákoli národnost, ale být pak diskriminován ve vlasti, která dělá rozdíly jen díky strachu, je na pěst...a je to i sféra sociální atd.atd...
» 06.12.2010 - 11:21
enigman:
každého jednou dohoní...vlastní svědomí...
Předchozí: Noční můra | Následující: Jazz jam

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.