Co je to poezie?

O druhé formě literatury
» autor: M.A.Rek
Jsou i tací
co poezii mají za to,
co duše zvrací,

však vskutku,
co je to poezie?

Snad v červáncích rudá
fontána se zřídlem k nebi
krve z tepny ťaté?
Či jen dětský úsměv
té v tůni utonulé
holčičky copaté?

Snad ladně se vlnící
ulice velkoměsta
při zemětřesení?
Či panenský ostrůvek
kam jsme, bez shonu světa,
navěky zaneseni?

Snad pejsek chundelatý
jenž v lýtko zakousnutý
ocáskem mile vrtí?
Či krásně poskládaná
slůvka moudrá a vhodná
pro rozsudek mé smrti?

Snad romantický východ
slunce nového věku
večer nad Dukovany?
Či nahá krásná žena
v lázni naložená
s louhem sodným do vany?
Tipů: 10
» 30.10.22
» komentářů: 4
» čteno: 199(8)
» posláno: 0


» 30.10.2022 - 16:39
K mé smutné a zoufalé náladě báseň se hodící...
Jak hrůzné věci vidět krásně a krásné s hrůzou si spojit, poezie ve všech stavech své zrůdné nádhernosti...
Napsals to tak nějak zvláštně pravdivě...
Líbí moc!
» 30.10.2022 - 19:39
To je super
» 31.10.2022 - 09:04
Besinka: Děkuju, Jitko.
» 31.10.2022 - 09:06
Lilith: Tvá nálada mne mrzí, snad už je to dnes lepší. Děkuji.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: 666 probuzení | Následující: Otevři oči

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.