Čtvrté + páté taneční (9.10. + 18.10.2013)

Poznámky spíše pro mě. Musím je někam umístit, nebo bych to jednou určitě všecičko zapomněla...
» autorka: Rezkaaa
ČTVRTÉ TANEČNÍ 9.10.2013
Nyní už pouze velmi zkráceně. Se spolubydlící jsme si pěkně vyšli akorát v čas, takže jsme byly první v sále, což byl pro nás zážitek, takže to musím poznamenat.
Tancovalo se mi jako vždy výborně, jenom mám pocit, že mi to s každýma dalšíma tanečníma jde méně a méně a mám méně a méně chutě tančit, ačkoliv mě to pořád baví víc a víc.
Za onu dvojhodinu výuky jsme se naučili podtáčku žen v polce (prostě muž pokračuje v promenádě, přičemž se žena točí jako vrtule) takže motání hlavy bylo ještě umocněno.
Naučili jsme se dělat také otočky v chache a začali jsme se učit valčík. Nejdříve pěkně do čtverečku, ale Adamovi to zřejmě nestačilo, a tak jsme to začli otáčet kolem nejbližšího páru. Následně jsme se pak včichni kolektivně otáčky a mezikroky doučili.


PÁTÉ TANEČNÍ 16.10.2013

Moje obvyklá kadeřnice byla na školním výletě, tudíž jsem svoje páčo svěřila do šikovných rukou jiné slečny. Další slečna se nabídla, že mě namaluje. Proč ne.
Výsledný efekt ovšem nebyl efektem, barva stínů, které by jindy podtrhly a zvýraznily moje oči měly stejný odstín jako kruhy pod očima, které jsou na mé tváři chca nechca. Takže jsem svůj nový obličej ála zbitá blondýnka radši rychle smazala a vyrazila jsem na přírodno.
A už jsme se mohli začít učit otočku obou tanečníků při bluesu (při kterém Adam trpí, protože je to "nuda").
Také jsme se naučili hromadně otočku do jiveu, což se mi hodně líbilo. Po přestávce, kdy jsem se snažila doučit otáčení v "tureckém ručníku" (jiná chacha, která se učí v pokračovacích tanečních a mě ji naučil kamarád) jsme se se spolubydlící a sestrou Adama domluvily, že si tanečníky prohodíme. Adam se odmítal s pány o mě dělit, ale tentokrát mu to nevyšlo, a ten jeden tanec musel se sestřičkou "přetrpět".
Změna mi nevadila, tancoval se jive a já si konečně mohla zatančit i další figuru jiveu 'výměnu', kterou se mnou Adam chtěl tančit prý "až se to naučíme všichni". Vypůjčený tanečník tak konzervativní nebyl a pěkně jsme to rozjeli. Jakmile ale jive skončil, už už jsme se měnili zpátky.

Doučili jsme se ještě otočku u mamba a rejdovák u polky a už se mohlo jít domů na internát.
Tuto hodinu nám byla připomenuta významná událost a to prodloužená, která bude příští týden.
"Pánové, doneste dámám květiny. Lichý počet, sudý patří na hroby. Dámy, vy to máte těžší, donesete pánům nějaký originální dárek."
Takto znělo zadání. Takže hurá, dobře vymyslet dárek a prodlouženou si užijeme!
Tipů: 3
» 19.10.13
» komentářů: 2
» čteno: 949(9)
» posláno: 0


» 19.10.2013 - 08:07
tak jsem se po ránu moc pobavila...dostala mne...ála zbitá blondýnka...tanečním zdar:-)...a připomínka lichého počtu květin...mne totálně odbourala
» 19.10.2013 - 20:04
básněnka: Jojo, to o květinách jsem nevěděla, každopádně nám bylo skoro nařízeno, dostaneme-li sudý počet květin (není-li to k jubileu třeba třicetiny a tak) tak to můžeme dotyčnému omlátit o hlavu ;)
Dobré vědět :)))

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.